Spořicí dluhopisy půjde objednat od 4. listopadu 2013

Bc. Ondřej Šrámek
Bc. Ondřej Šrámek tiskový mluvčí Ministerstva financí

Vydáno

Ministr financí Jan Fischer dnes představil podrobnosti vánoční emise spořicích státních dluhopisů. Možnost objednávek začne již 4. listopadu a potrvá do 29. listopadu, pokud nebude upisovací období ukončeno dříve. K připsání dluhopisů na majetkový účet dojde 12. prosince.

„Vážím si a děkuji za důvěru občanům, kteří se rozhodnou nakoupit novou emisi SSD, ale i těm, kteří předchozí emise nakoupili,“ říká ministr financí Jan Fischer. A doplňuje: „Ukazuje to na rostoucí trend konzervativního zajištění občanů pro jejich další životní etapy, a to je primárně smyslem spořicích státních dluhopisů,“ dodává Jan Fischer.

Počet distribučních míst se dále zvyšuje. Občané budou moci využít služeb téměř 1700 poboček České pošty, České spořitelny, Československé obchodní banky, J&T banky a Komerční banky po celé České republice. Ve vánoční sérii emisí budou nabídnuty čtyři typy dluhopisů:

  • 3letý prémiový
  • 5letý kupónový
  • 5letý reinvestiční
  • 7letý proti-inflační

Vánoční série emisí umožní zakoupit dva zcela nové druhy dárkových certifikátů. V pilotním provozu je také elektronický přístup ke správě majetkového účtu.

Bc. Ondřej Šrámek
tiskový mluvčí Ministerstva financí

Záznam z tiskové konference:

 

Náhled videa - Spořicí dluhopisy půjde objednat od 4. listopadu 2013

Přehraj video

Spustit video